Valborg.

Idag får jag sluta tidigt och tänker tillbring resten av dagen på min gård med en öl i handen, en grill framför näsan och glada folk runt om kring mig. Det blir bra.

För övrigt är det här min sista dag på praktiken. Skönt. Aldrig med jobba gratis är mitt nya ledord.

Tillbaka till arbetet...


Död, dödare, dödast.

Imorse kl 06.29 ringer min mamma. Hon ville veta hur jag mådde och bara säga att hon älskar mig. Min mamma hade inte kunnat sova på hela natten. Min mamma skrek att jag kunde varit död.

Varför?

Igår natt gjorde jag något dumt. Jag blev skjutsad från Strandvägen till Tekniska högskolan. Ingen lång väg direkt. Men jag ville hinna med sista bussen hem. Så jag fick skjuts. Jag hade inte en tanke på att det var korkat, jag ville ju bara hem. 

Helt plötsligt hade vi krockat. Frontalkrockat. Bilen blev mos. Motorhuven var klyven i mitt i tu. Helt galet. En bilolycka. Sånt händer liksom inte mig. Det är inte min grej. Jag skrek.

Varför vi krockade? Jag vet inte.
Men det jag vet är att han som körde inte var nykter.

Visserligen hade jag inte en tanke på det där och då. Det slog mig nu i efterhand. Så jävla korkat av mig att sätta mig i en bil med någon som druckit bakom ratten. Jag är arg på mig själv och min dumhet. Men jag hade inte en tanke på att man överhuvudtaget skulle sätta sig bakom en ratt när man inte är nykter. Det är också rätt korkat.

Det som också har slagit mig är att jag kunde dött. Vi kunde dött. Någon i närheten kunde blivit skadad.

Men tursamt nog lever vi alla. Min nacke mår inge vidare, men annars är ingen ens skadad. Bara skakade. Och chockade.

Fan, det var otroligt obehagligt. Jag vet ju om att jag aldrig medvetet skulle åka med någon som var onykter. Men jag borde tänkt längre.

Gjort är gjort. Bilen är mos. Jag mår bra.




Idagen dag.

Wihooooo!

Nu ska jag åka båt ut i skärgården och käka middag och dricka bubbel!



Plattång?

I hela mitt liv har jag föraktat folk som använer plattång. Varför vill man platta ner sitt hår?!? Varför varför varför cirkulerar alltid i mitt huvud när någon pratar om sin plattis. Jag förstår liksom inte grejen med volymlöst slickat hår.

Trots detta har jag faktiskt plattat mitt hår ett par gånger. Eller jag och jag... Min frissa envisas med att platta håret hela tiden. Sist frågade hon om jag plattade håret varje dag, och när jag svarade nekade hamnade hon i någon form av chocktillstånd och tittade på mig som om jag kom från saturnus. Sen i Dubai försökte jag få min syster att platta det som min frissa, men det gick sådär.

I vilket fall. Jag äger en plattång. Faktiskt. Men tro för fan inte att jag köpt den själv!! Jag har fått den av Nicklas, alltså inte min Niklas, pappa. Hasse. Det var snällt.

Och eftersom att jag tänkte vara snygg (läs: snyggare) idag så tänkte jag platta topparna. (Min frissa får de att bli ascoolt)

???

Hur fan gör man? Jag höll helt seriöst på att slå knut på mig själv! När jag inte trasslade in mig i sladden höll mina arma på att hoppa ur led. Jag når liksom inte!! Jag måste göra nått allvarlig fel...? Eller? Behöver man gå en akrobatik kurs innan man börjar?

Min älskvärda syster och Jenny/Catrin får det att se skitlätt ut. Alltså gick jag in med inställningen att det skulle vara plättlätt. Men ICKE!

En Plattångs-akrobatik för nybörjare-kurs efterlyser jag alltså nu!


Blåa ögon.

Nyss satt jag och jobbade i godan ro, när jag råkade höra min chef i telefonen:

-... ja visst. Jag är inte så uppdaterad i just det här, men jag har satt Hanna på de och hon har jobbat stenhårt i helgen med de.
"Ehhhh...? Va, tänkte jag. Jg har inte jobbat stenhårt med nått i helgen.
-Mmm.. Nej Hanna är ny på kontoret, men är superduktig. Jag tror att hon snart är klar med det där.
"VAD I HELVETE?? Borde jag vara klar med nått??? Ehh..?" Här börjar jag leta som en galning efter projekt med deadline idag.
-Haha! Ja, det kommer verkligen att bli något extra. Jag tjuvkikade lite på offerten i fredags och det såg bra ut.
Här börjar jag få panik. Har ingen aning om vad fan han snackar om. Går igenom vad jag gjorde i fredags och hittade ingenting som passade in. Skulle jag ha jobbat i helgen?? Nått extra?
-Vad sa du? Om hon kontaktat den stora båten? ... Jaha! Ja, det borde hon ha gjort.
DEN STORA BÅTEN??? Jag har inget arr på nån stor båt!!?? Här börjar jag bli superstressad.
-OK, jag ber henne ringa dig imorrn. Yes! Hade bra! Hej.
Med svettdroppar i pannan rusar jag till bossens skrivbord:
-VAD SKA JAG VARA KLAR MED IDAG?? Jag har inte ringt nån båt?! Jag har inte jobbat i helgen! Visste du inte de?
-Jaha! Nej de är lugnt! Den här kunden är så svår och jag hade helt glömt bort honom. Men de är ingen fara, jag sätter ihop ett program ikväll och så får du ringa honom imorrn.
-Ljuger du för dina kunder?
-Nej nej! Absolut inte!! Men i det här fallet krävdes en vit lögn och om du pratar med honom blir allt grönt. Du är bättre på att charma upprörda kunder än mig.
-Ehhh...? Jaha... Tack då.
-Ska jag göra kaffe till dig?



Svarta faran.

Våran bostadsrättförening har under de senaste veckorna bombat oss med info, både i brevlådorna och i form av lappar i trappuppgången, om en container för grovsopor som kommer att ställas upp på vår gård, där vi kan slänga allt som vi inte vill ha, som är för stort för de vanliga soplådorna. Vi förväntas alltså vårstäda. (?) Jag tror jag talar för hela mitt hushåll (Niklas) när jag säger att vi inte planerar att vårstäda. Vi anser att det duger med veckostäda. Typ.

I vilket fall. På dessa lappar står också det som oroar mig mest: Vi som har våra cyklar nere i källaren eller i ställen på gården, måste märka dem innan den 2 maj, annars slängs dom också i den fasansfulla containern.

???

Hur fan ska man "märka" sin cykel? Det framgår liksom inte. Och hur ska jag komma ihåg de? VA? "MÄRKA"?? Hur? Varför? VAR?? JAg vill inte att min cykel ska dö!!

Idéer hittills:
-Ta ett paketsnöre och knyta fast på styret. Ett rött, givetvis.
-Ta en baggagelapp, som man sätter på väskorna när man ska resa, med min adress på.
-Skriva "RÖR EJ!" på ett plakat och surra fast i ramen.
-Släpa en upp i lägenheten, så att jag slipper oroa mig.
-Cykla den hem till mamma tills faran är över.

Jag vet inte vad jag ska ta mig till.
Hur fan märkar man sin cykel??


Var är Jonas?

Måndag. Vad ska man säga..? Dumma helg som är kort? Dumma väder att va fint när man måste vara inne?

Jag har tråkigt, så här kommer en lista på saker jag har i huvudet:

-Min älskvärda pojkvän har köpt en ascool och svindyr bil. En BMW-nånting-nånting. Jag får inte köra den. Det gör mig fantastiskt missnöjd. Speciellt med tanka på att jag kör bättre än honom. (Det är faktiskt sant)
-Jag har haft en underbar helg.
-Ni vet snacket om fjortisar som har idomin-salva på läpparna? Jag har träffat en sån! Det var en upplevelse faktiskt.
-Igår grattade jag och Nickluspicklus den lilla Hannah-bebisen eftersom hon fyllt 5 år. Hon fick ett kit med saker till att göra gipsfigurer. Det gick inge vidare för oss att få ihop den skiten. Jag och Hannah gjorde vårt bästa, men de räckte inte riktigt hela vägen. Men det var kul.
-Stolarna i Nickes nya bil är antagligen gjuten efter min rumpa, sååå sköna.
-Min syster bjöd på glass igår.

Jag har inte så mycket i huvudet märkte jag.

Jäjä.


Att leva i nuet.

Inatt vaknade jag och kunde inte somna om. Extremt jobbigt då jag började tänka. Jag gillar inte att vara eftertänksam. Det är hemskt tråkigt.

I vilket fall som helst kom jag fram till att jag har gjort så mycket fantastiska saker den senaste tiden, och inte njutit ett dugg efter som att jag hela tiden tänker på vad som händer efter. I torsdags tex. Då satt jag i VIP-rummet på Arlanda och väntade på min grupp. Jag satt och berättade för mina medarbetare hur allt skulle gå till och vad alla förväntades göra. Jag satt alltså med en kopp jättegott kaffe i världens skönaste fotölj och höll ett motiveringstal för tre okända personer som skulle betrakta mig som chef den närmaste veckan (det är alltså det jag vill ägna mitt liv åt, att vara projektledare/produktionsansvarig) och vet ni vad jag gör? Istället för att njuta av situationen och känna adrenalinet pumpa så sitter jag och är stressad över att det är någon annan som kommer att läsa mina mail. Sooo??

Så har det vart. Och jag vill verkligen spola tillbaka tiden i en vecka för att göra allt igen och njuta av det.

-Åkte båt i Nynäs fantastiska skärgård. Soligt och underbart. Och för första gången i mitt liv fick jag fiska med proffsutrustning. haha. Det var kul.
-Käkat middagar och luncher på Stockholms finaste restauranger.
-Åkt folk race.
-Vart en hel dag på Yasuragi Hasseluddens spa. Fantastiskt.

Jag har verkligen gjort massa kul saker, men eftersom att jag var ansvarig för en grupp på 27 pers, vars enda vilja tycktes vara att vara jobbiga och irriterande kunde jag dessvärre inte njuta ett dugg. Jag har bara blivit stressad. Kul va...?



Vulkan jävel.

Idag är dagen när:

-Jag tänkte "skit samma" när jag skulle klä på mig, vilket resulterade i ett par trasiga jeans och en stooor stickad tröja.
-Jonas säger att jag måste representera företaget på en vernissage.
-Jag tänker "fan att jag inte har snygga kläder på mig men shit vad bra att jag satt på mig macara."
-Jag säger att "jag inte tänker gå på nån förbannad vernissage".
-Jonas övertalar mig med att säga att jag får dricka hur mycket gratis sprit och mat som helst och jag får ta med en kompis.
-Jag tänker att vernissage=gratis fylla= OK.
-Jag tvingar Tompa att föja med.
-Jag vet inte var vennisagen ska äga rum=jag kommer att gå vilse.
-Jonas skickar mig och Tompa som representanter för företaget i hopp om att vi kan skaffa nya kunder. Vi kommer att ses som hemskt oseriösa.
-Jonas får skylla sig själv...

 

Home sweet home..?

JAG VILL INTE HA KOMMIT HEM TILL DETTA VÄRDELÖSA LAND SOM KALLAS SVERIGE!

Fy vilken ångest jag fick när bilen rullade in i Norrtälje igår. Jag vill inte komma hem. Vi hade det jättebra där borta! Inte ok att komma hem till 10 grader och knas när man precis har chillat i 43 grader och sol. Jäjä. Så kan det gå och man får väl göra det bästa av situationen. Ta tag i alla vardagsbekymmer och bara minnas de fina dagarna i Dubai, Abu Dabi, Muscat, Bharain och de andra ställen som jag varken kan stava eller uttala. Är inte ens säker på om jag har stavat rätt på de här. Tråk tråk tråk Sverige. Dumma dumma semester som ska ta slut.

Ska ta och skriva lite om drömresan en annan dag, när jag har smält att jag har kommit hem till detta tråkställe.


Hejsvejslingonfejs!

Nu sticker vi till Dubai snart!

Cypern -09


3 dagar kvar!

Idag är det alla Emos nationaldag - skärtorsdagen.
Haha...

Och det är bara tre dagar kvar till Dubai!
Sofy har fått den stora äran att vattna mina blommor och se efter lägenheten medans jag är borta. Är hemskt osäker på om hon är rätt man att utföra jobbet med tanke på att hon trodde att man inte behöver vattna hyacinter eftersom att dom växer ur en lök. Jag är tveksam till att man får slänga ur sig en sådan dum kommentar när man vill bli civilingenjör innom bio-teknik. Jäjä. Hon får väl göra sig en fysisk-teori med några grejer upphöjda med pi och gångra det med antalet fönster med blommor om de hjälper henne på vägen till ett lyckat blom-vattnande!