Sol och klockan är snart hemfärd!

Idag har jag klippt mig! Jag har klippt av mig massor med hår och jag är rätt snygg nu om jag får säga det själv.

Imorrn börjar det en ny praktikant här. Det kommer att bli jätteskoj för det är min klasskompis Cecilia.

Annars rullar livet på. Har inget liv alls just nu för att vara exakt.

Men Men.



Tråk-dag.

Jag är så fantastiskt rastlös. Allt jag ska ha gjort var jag klar med för två timmar sedan. Så jag har alltså inget att göra nu. Det är helt otroligt att telefonen här inte har ringt på hela dagen också. Det har till och med gått så långt att jag har test ringt till den, bara för att se om den är trasig.

Imorse på bussen insåg jag att det här skulle hända, så jag tänkte förbereda mig genom att plocka med mig så många Metro som möjligt eftersom att det finns Sudoku i dem. Det var inte förrns jag släpat med mig alla tidningar till kontoret som jag insåg att alla såklart har samma Sudoku i sig. Då blev jag irriterad på redaktionen som inte förutser att jag för en gångs skull vill lösa Sudoku och då vill slå på stort och lösa supermånga på samma gång.

Så till alla stckars stockholmare som inte fick sin dagliga Metro, kom till Essingen! Jag har en hel hög över!



Det här med namn...

Jag har funderat. På det här med namn. Tänk om man har ett namn man inte gillar? Alltså som man verkligen hatar. Jag har ett namn.  Hanna. Jag har aldrig riktigt gillat de. Eller gillat och gillat. Det är ok liksom. Jo, jag gillar det nog. Men de är så hejdlöst vanligt och tråkigt. Fast jag har haft en hel del smeknamn i mina dagar! Fast inget så där bestämt.

Här är en lista på smeknamn jag dragit på mig:image194

-Oso. Eller hur man nu ska stava det. Uttalas Oszå. Typ. Kallades det under lågstadiet, de är något slags förkortning på mitt efternamn tror jag.
-Tarzan. Pappi har kallat mig det i hela mitt liv. Fråga inte varför. jag ser ingen koppling i det.
-Channi. Någon form av Hanna.
-Hunny Bunny.
-Gosegrisen. Gissa vem som kallat mig de i hela mitt liv. ......Natti....? Det är hon som ligger bakom de senaste tre.
-Ärtis, Ärtgrynsfisken Eller Ärtisen. Bara kallad detta av Anna iofs :)
-Hanky. Eller Hanky Panky. Mitt senaste. Skapat av Nicklas, eller en combo an Nicklas Sofie och min Niklas kanske.

Hahaha.
Jag gillar't.


Att vara lurad.

Jag är så fantastiskt hungrig. Sitter och sneglar på min lunchlåda och det ser inte ut som att det är så mycket mat i den. Typiskt. Jag har räknat ut att jag ska äta kl 13.00 för att jag ska kunna stå mig fram till middagen. Vilket har resulterat i att jag den senaste timmen har kollat på klockan var tredje minut. Sitter och försöker lura mig själv att glömma bort att jag är hungrig och engagera mig som fan i de jag gör så att tiden går fortare. Men det funkar inge vidare om jag ska vara ärlig.

Jag har bokat en klipptid nyss också. Hos min favorit frissa. Funtar på om jag ska klippa mig korthårig. Ni vet sådära snyggt korthårig. Men jag tror inte att jag vågar klippa av mig allt hår. Men jag vill. Åh.. Jag vet inte vad jag vill!! Jag har problem!! Hjälp mig...



Hejdlöst!

Idag har vart en hejdlöst förvirrande dag. Jag är mitt uppe i fyra egna projekt och måste ta över de andra projekten nu också när jag ska vara ensam i ett par dagar. Det är en hel del projekt i huvudet. Och alla namn, siffror och offerter tenderar till att hamna i oordning hela tiden. Och nej, det är inte mig det är fel på.

Och Grattis till mig! Igår fick jag igenom mitt första allderles egna projekt! Som jag har startat helt själv och fick igenom helt själv. Och enbart för att skryta: Jag kämpade mot en hel del större bolag i hela europa, men jag fick hem affären! Wiiihooo!

Juste!
Jag vill ha en hund! En lagom stor mysig hund som aldrig låter eller skitar ner. Och som bara behöver gå ut på promenader när det är sol ute. Så om det är någon som har en sån hund och är villig att ta hand om den när jag inte vill är det bara att ringa mig!



Nöjd som bara den!



Eftersom att jag är på ett obra humör slänger jag inte den här bilden. För den gör mig på ett bra humör. Sådeså.


Att tappa lusten.

Urk.
Anneli ringde nyss. Det var elakt. För hon påminde mig om examensarbetet. Jag som äntligen lyckats förtränga det! Snacka om att jag har tappat lusten för de satans arbetet. Har i och för sig aldrigt varit sådär jättenöjd över att tvingas pyssla med den skiten. Fy. Mitt humör bara dog nu.

Blä för idag. Jag har så mycket att göra. Mitt skrivbord är överbelastat och den rackarns telefonen och mailen plingar hela tiden. Och uppe på allt det ligger examensarbetet och gnager i skallen.

DET ÄR INTE MIN DAG IDAG!!!

Men Hey!
Nu är det 51 minuter kvar tills jag slutar.
Och 12 dagar kvar tills Dubai!


Äntligen måndag!

Jippi! Äntligen får man börja jobba igen! Precis vad jag väntat på!

Helgen har vart bra, till och från.

Torsdag: Drog med Lisa till Clarion Sign. Kalaskul.
Fredag: Lite bakisseg till en början. Det blev inte bättre av att vara i skolan hela dagen och lyssna på väääärldens segaste föreläsare. Dock var det kul att träffa alla klasskompisar igen.
Och jag hann äntligen med att gå till banken för att uträtta en del prylar. Det var skönt. Kvällen började bra med tjejorna, vin och middag. Slutade dock i en fantastisk besvikelse som fortfarande snurrar i huvudet.

Lördagen: Kanondag! Smörgåstårta hos niklas faster, och middag hos Emil och Sus. Vi hade så trevligt att vi till och med sov kvar där.
Söndag: Åkte hem. Och åkte på en liten utflykt. Städade upp efter helgen och bjöd in oss själva till mammi och pappipå middag.

Allt som allt en trevlig helg.
Förutom några saker jag helst hade klarat mig utan. Men sånt är livet! Och man kan tydligen inte lite på alla sina vänner.

Kalas.



Ikväll har jag blitt bjuden på fest på Hotel Clarion Sign. Wiho kalas mitt i veckan! Det är aldrig fel med gratis paraply-drinkar, Dogge som dj och Let's dance som på nått vis ska lära oss att dansa. Jag ska ta med mig min syster yster. Träffar nästan aldrig henne längre så de ska bli naaaajs med lite kvalitetstid.

Ses nån annan dag!








Onsdag? Eller?

Idag var jag nära på att inte åka in till kontoret då jag har sjuuukt ont i huvudet. Men det var ju en förbaskad tur att jag gjorde de för idag är det en timmes massage inplanerat. Känner mig som en helt ny Hanna efteråt. Men en hemskt dåsig Hanna.





Heja SL!

Äntligen har SL fått tillbaka värmen på sina bussar. Helt underbart! När det var ca 10 minus ute för några veckor sedan då var det även 10 minus på bussarna. Hela vintern har det vart lika kallt inne som ute. Men nu vänner! När det äntligen ser ut som om våren är på g, då har dom lagat värmen! Bra va? Så nu är det typ 40 grader på bussarna och dom kan inte stänga av värmen. Weeehoo! Från att frysa ihjäl till att löka sönder!

Heja SL friskt humör, det är de som susen gör!




En vacker dag.

Kärlek!

 


Skoooooter!

Jag är ju efter två dagar i Piteå världsbäst på att köra skoter. Det förstår ju vem som helst. Och jag såg jättemycket fram mot att få alla bilder som togs under turen. Nu har jag fått dem... Och jösses! Jag var verkligen inte vacker i skotermundering.




HAHAHAHAHAHAHA!!

Det här är The Crew, gänget, pites skräck, kalla de vad du vill. Och om det är någon som undrar är det jag som är i mitten.

Jösses. Vad ska man säga...?
Men hey! Jag hade jävligt kul!



This is soooooo funny!

Jag har snokat i Annas gamla bilddagbok efter bilder på när jag var blond. Eftersom att de är typ de enda stället där det finns bildbevis. Jag har haft så kul! Hade jag inte suttit på kontoret hade jag garvat högt!



Min berömda ank-min.
Alltså jag känner knappt igen mig.



Alltid luft-solon!

HAHAHA!
Mitt hår mådde inte allt för bra av all blekning. Har för mig att vi blekte typ 8 ggr på en vecka i början. Äh, jag minns inte, men det var inte bra iaf.

Jag undrar fortfarande hur jag tänkte. Det var en ren impuls från början. Jag fick för mig en eftermiddag att jag ville bli blond, så jag gick ner till frissan och bokade tid. Och var inte den som bangade. Jäjä, det var kul.


Det var två år sedan.



Haha. Vilket gäng va? Jag saknar verkligen min klass på estet. Speciellt teatrarna. Vi hade verkligen kul tillsammans.


Bussen går. Och går.

När jag satt på bussen härom dagen, satt det en mamma med sina två barn bakom mig och pratade. Självlkart tjuvlyssnade jag. Kidsen var 6 och 4 år tror jag.

6 åringen (låter lite ledsen): Mamma... Idag på förskolan... Då blev jag lite känslig.
Mamman: Jasså? Vad hände då? Varför blen du lite känslig?
Barnet: Jo.. Rikard ramlade och stukade foten. Men jag fick inte trösta honom. Och då blev jag lite Känslig.
Mamman: Det är OK att vara lite känslig ibland.
Barnet: Mmm... Men min fröken sa att jag var för känslig..
4 åringen: Mamma vad betyder känslig? Kan du fråga han som kör bussen om han kan skynda sig? Säg till honom att min osynliga kompis Ludde måste kissa!!!

HAHAHA det vad så kul!



Home!

Oj, jag ville inte ens åka hem från Piteå. Jag har haft så fantastisk kul!

Jag är säkert världens bästa på att köra skoter.



Some say love.








Jag ljuger om jag säger att jag inte älskar dig.



Tisdag. Eh... Bara tisdag.

Idag har jag bestämt att det är vår ute. Det firar jag med att ha på mig en kjol. De ni.

Wihooo! Idag hoppas jag att köket blir klart!



Måndag, sömnbrist och sol.

Shit vad jag är trött. Jag har inte sovit inatt. När jag väl lyckades somna vaknade jag igen av att jag snyftade eller nått. Varför? Jag har ingen aning! Jag vet bara att det är sjukt jobbigt att vara såhär trött.

Den här veckan kommer att bli hemsk kul iaf!

Måndag: Presentera mitt projekt för ledning och slutkund samt jaga rätt på en dam som jag ska få med på ett nytt projekt som jag ska dra igång. Helt själv! Lite skräck-blandad förtjusning alltså. Att lilla jag har blivit så stor...

Tisdag: Fortsätta med måndagens arbete. Och kanske åka runt och besöka några hotell.

Onsdag: Hoppa på flyget upp till Piteå öfr en site inspection. Skitkul!!

Torsdag: Fortsätta att chilla i Pite för att sedan åka hem på kvällen.

Fredag: Frukost med Paolo Roberto. Och sedan fortsatt arbete.

Helgen: För långt fram i tiden för att kunna planera.

Helgen som vart har varit ok. Middag med Sofy och Emma på fredagen, ute i Kapellskär och grilla korv och myste på lördagen samt middag med mamma och pappa och sedan mys framför en film med Niklas. Söndagen startade kl 7.30 för avfärd mot mamma och pappa, vi kollar alltid på Vasaloppstarten i mammas säng. Sen käkade vi frukost och Joppe kom över till min lgh för att byta bänkskivor i köket. Det tog visst längre tid än jag trodde att det skulle göra. Han kommer tillbaka i kväll för att fixa klart allt tror jag.

Jäjä, ska återgå till jobbet.


Frajdej ajm inlööööv...

Amandine och jag är ensamma på kontoret denna eftermiddag. Så vi sjunger! Gud så vi sjunger! Och vackert är det inte vill jag lova! Men kul är det iaf. Skönt att skratta av sig såhär på fredagseftermiddagen. Åhh.. Nu vill jag hem.

Man känner sig inte så jätteproduktiv här. Amandine tittar på tv, men jag kan inte vara med för hon tittar på franska kanaler, stackarna kommer ju därifrån. Hon är uppväxt på sniglar, med en basker på skallen och Mona-Lisa på väggen. Själv är jag inne på facebook. Jag har aldrig riktigt sett tjusningen i den sidan. Men jag har gett den en chans. Fast jag fattar fortfarande inte varför alla är så exalterade över den skiten. Det är ju astrist! Bara en massa fyllebilder på gamla klasskompisar. Jaja.

Ikväll ska jag spendera min tid på Sofy och Emmisen. Det ska bli fint tycker jag.


Fredag, sol och underbart.

Mmmm... Vad livet är underbart!

Jag har precis avnjutit en timmes helkropps-massage och sitter nu invirad i en filt med en kopp thé i handen för att fortsätta med dagens arbete. Behöver jag säga att jag älskar mitt jobb?

Idag är det helg. Om ett par timmar iaf. Jag har nog inga speciella planer. Ska antagligen chilla med Sofy ikväll, om hon inte har glömt mig vill säga. Och imorrn kanske Pauline kommer upp till Norrtan för att hälsa på. Det vore trevligt. Men annars finns det inga planer. Eller min högst älskade syster har tjatat i två veckor om att jag ska följa med ut. Stackarn har ju precis fyllt 18 och är vad som i vardagstal kallas för "krog-kåt". Men det går nog över, som för alla andra, om ett par månader.


Torsdag, del 2.

Måste bara berätta en sak.

Imorse innan jag skulle till bussen tittade jag ut genom förnstret. Vad ser jag? Jo, ingenting. Det snöade så mycket att man inte såg ut. Kallt som satan och blåste som bara den gjorde det också. Blä, tänkte jag och började klä på mig.

Jag satte på mig min skidutrustning + mina vanliga kläder över, då jag inte hade någon lust att frysa. Dessa kläder brukar jag har på mig i Trysil när det är ca 15-25 minus ute.

-Långkallingar
-Skidstrumpor+raggisar
-Underställlinne+vanligt linne+stickad tjock kofta
-Skidanorak
-Skidvantar+mössa
-Den tjockaste halsduken

Jag pulsar till bussen, då det har kommit så mycket snö att dom inte hunnit ploga utanför mig. Jag fryser nästan ihjäl i väntan på 676an. Sedan kliver jag på, somnar och vaknar inne i stan. Vet ni vad jag lägger märket till? Jo, det har inte snöat en millimeter här! Solen skiner och fåglarna kvittrar! Och nästan, men bara nästan kunde man se vårblommorna slå ut. (kanske inte, men fatta vad jag menar) Där knatade jag alltså runt i full skidmundering och trodde att jag skulle löka sönder.

Men så går det!


Torsdag, kanske den bästa på länge.

Jag är glaaaaaaad idag! Jag har lust att bara ställa mig upp och sjunga! Men jag tror inte att det uppskattas så jättemycket av min kollegor direkt. På onsdag ska jag åka till Piteå! Jag ska åka skoter! Och häst och vagn! Och käka den bästa maten! Och chilla i en kåta! Och bo på hotel! Och göra massor med andra supercoola saker! Inte nog med det, imorrn ska jag få massage i en timme! Hur Guld är inte de? Och om en månad exakt ska vi till Dubai! Allt är så perfekt just nu!

Men de bästaste av allt kommer jag inte att berätta, för det är hemligt tills vidare.

Jag är så glad!

This is the best day ever!



Kanske finns det någon där.

Sitt där. Så ska jag berätta en sak.
Jag tycker att det är svårt att tänka på en sak. En sak som hände för ett litet tag sedan. Du vet väl vad jag menar? Säg att du vet att det var jobbigt? Jag vet inte hur jag ska förklara. Att just du, mitt hjärta, skulle ta dig till en sådan sak. Du gjorde allt väldigt klurigt. För mig. Och för dig. Det vet jag inte om jag gillade. Att du, just du, skulle sjunka så lågt. Min vän. Finaste vän. Känner jag ens dig längre? Vill du att jag ska vara rädd? Jag vet inte vad som händer längre. Faktiskt. Vill du att jag ska säga att det är ok? Att jag ska krama dig och säga "Vi glömmer allt!". Nej, min vän. Vi kommer inte glömma allt. Vi kommer att minnas de fula ögonblicken länge, länge. Men vi måste bestämma att vi kan leva med det. Och jag måste lita på dig igen. Ge mig tid. Snälla?



Onsdageftermiddag.

Jag vill shoppa! Det är mycket sällan jag känner ett behov av att löka runt i affärer. Men nu vill jag verkligen shoppa! Det är fantstiskt synd att jag inte har pengar till det bara. Blä för pengar. Jag har precis betalat en flygbiljett med pengar jag inte har till Frankfurt. Och självklart behöver jag även boende där. Sen ska vi ju till Dubai. Kanske behöver pengar till de, va? Och jag har precis hört ett rykte om att jag ska till Piteå ett par dagar nästa vecka också. Tack och lov att allt de pröjsas av något företag, om jag nu har turen att få följa med. Ha. Nu kom jag på att jag nog vill åka dit. Hoppas, hoppas, hoppas att jag får åka!!!


Onsdag, sol och svinkallt.

Japp idag är det onsdag och bara två dagar till helgen. Jag tycker att det är hemskt knasigt att man hela veckan längtar till helgen ist för att ha så kul på dagarna att helgen blir en bonus.

Men jag tror att jag talar för alla pendlare när jag säger att det är en omöjlighet. Dagarna blir så satans långa när man pendlar, så man hinner knappt med att leva.

Såhär ser en vanlig veckodag ut för mig:

05.20- Niklas går upp och gör det omöljigt för mig att sova.
05.50- Min väckarklocka ringer.
06.15-Jag går upp, duschar, käkar frukost.
07.10-Sätter mig på bussen. Byter buss tre ggr.
09.15-Framme på kontoret.
-Kontorstid-
17.00- Går ut för att vänta på bussen.
19.20- Efter tre bussbyten är jag äntligen hemma.
19.45- Middag.

ca 22.00-Sängen.

När man tillbringar ca 4,5 timmar på diverse bussar varje dag har man automatiskt inget liv kan jag tycka. Men jag är sååååååååå glad att jag inte börjar kl 07.00 längre! Att gå upp kl 6 känns som en sovmorgon om man slipper gå upp 04.20!

Jäjä. Idag har jag fått två listor. En ska jag dela in i kategorier och en ska jag ringa upp alla på listan. Jag räknade precis ut att jag ska ringa 176 stycken samtal. Minst. Jippi!!!


Och det är FORTFARANDE måndag.

Nu börjar det att bli tråkigt här. Har inget att göra alls just nu. Sitter bara och väntar på diverse grejer. Funtar på att dra hem. Men då lämnar jag Jempa i sticket! Och då är man ingen bra vän tycker jag...

Jäjä. Haha jag har verkligen INGET att göra.

Sitter och kollar på sista minuten-resor. Jag vill bort till värmen nu! Hade jag bara pengar hade jag dragit för länge sedan. Men nej. Får iaf komma iväg till Dubai snart. Som jag längtar! Jag och Niklas ska dela hytt med Lisa, och de mina vänner kommer att bli en intressant upplevelse. Lisa kommer inte så jättebra överens med stackars Niklas nämligen. Men det blir nog bra till sist, vi lär ju iaf inte tillbringa så mycket tid åp rummen. Lär nog bli en hel del sol och bad och utflykter. JAG LÄNGTAR!! Ge mig påsk nu!!

Jaja, nu ska jag återgå till att göra ingenting.



Fortfarande måndag.

Jag är rätt rörig ska ni veta.

Jag skulle nyss skriva tre olika offerter för samma grupp. En smart person skulle antagligen skriva en i taget. Men inte jag inte! Jag envisades med att skriva alla på en gång eftersom att alla var så roliga. Men det slutade att vara kul när jag insåg att allt hade hamnat i oordning på fel papper och att alla priser inte var kopplade till en aktivitet så att jag inte visste vad som kostade vad. Herregud. Det tog fan längre tid att rätta allt som var fel än att skriva allt.

En påminnelse till mig slälv:

Att organisera sitt arbete är inte alltid helt underskattat.



I vilket fall som helst håller jag på att frysa ihjäl. Det är så nedrans kallt på kontoret. Kanske beror på att de enda elementet som finns sitter i kopiator-rummet. Rätt värdelös plats om jag får säga det själv. Nu skulle jag ge vad som helst för ett varmt bad.


Måndag, trött och illamående.

Idag snöar det igen. Efter en hel helg med plusgrader känns det rätt onödigt att någon skickar hit en jävla snöstorm. De stackars stockholmarna blir ju alltid så rädda att de ställer in alla bussar och tåg så fort de ser något som liknar en snöflinga. Det är så synd om dem när det snöar, stackarna vet ju inte vad de ska göra att de gör det de alltid gör när något hemskt händer - orsakar kaos. De ser nått vitt på marken och hux flux blir alla stockholmsbor anarkister.

Jag som under hela mitt liv har tillbringat de flesta loven uppe i Trysil finner detta skrattretande. I Trysil kommer snön i December, och ett par veckor senare kan det vara upp till 1,5 m om man har tur. Sen kommer det självklart mer snö i princip fram till påsk. Har det någonsin vart kaos där? Nix. Har det någonsin vart ett problem att det snöar? Nope.

Jäjä.

Helgen har för övrigt vart bra. Jag har haft kul och mysigt.

-Jag har kollat på hajar och fiskar med Niklas.
-Lagat mat till/med Jenny.
-Liftat till sthlm med morfar.
-Åkt båt med Nicke.
-Halkat runt i Gamla Stan.
-Blitt bjuden på middag.
-Vart på en spelning på Kontrast med Jempa, Mia och Anna.
-Fått nybakta bullar av Niklas farmor och farfar.
-Käkat middag med Emil och Sus plus deras kidz.

Jag har haft det bra helt enkelt.

Nu ska jag återgå till mitt arbete som idag kommer att bestå av skrivande. Och ikväll ska jag hänga med Jenny på en lghvisning i Bromma.